Σελίδες

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Υπέροχη ζύμη για κρέπες!







Αυτή την συνταγή μου την έδωσε μία φίλη. Είναι απίστευτη η ζύμη! Θυμίζει χωριό, καθώς της την είχε μάθει η γιαγιά της.
Αξίζει να την φτιάξετε. Θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 2 αυγά
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
  • αλεύρι

Τα χτυπάμε πολύ καλά και ρίχνουμε σιγά - σιγά αλεύρι. Όσο ρίχνουμε αλεύρι, θα βουτάμε ένα κουταλάκι μέσα, μέχρι να πέφτει η ζύμη εύκολα και να είναι σαν κρεμούλα. Αφήνουμε την ζύμη μας για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, βάζουμε από το μείγμα μας μία κουταλιά της σούπας σε αντικολλητικό τηγάνι. Αν δεν έχουμε αντικολλητικό , βάζουμε μία σταγόνα λαδάκι σε κάθε ψήσιμο. Τέλος, τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου