Σελίδες

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Εύκολα Σφολιατίνια

Υλικά:

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 4-5 κουταλιές σούπας ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
  • 2-3 κουταλάκια γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Ανάβετε το φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα (ή 180 αντιστάσεις).
Στρώνετε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
Ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας και πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνεια του τη ζάχαρη και στη συνέχεια την κανέλα.

Αρχίζετε και  από τη μεγάλη πλευρά σε ρολό και σταματάτε όταν φτάσετε στη μέση. Το ίδιο κάνετε και από την άλλη με την αντίθετη φορά ώστε να "κλείσετε" στο κέντρο και να έχετε δυο ρολάκια ενωμένα. 

Με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβετε σε λωρίδες πάχους 1,5 εκ. περίπου. 
Μεταφέρετε προσεχτικά στο ταψί. Αν δείτε ότι δε σας χωράνε, θα χρησιμοποιήσετε και δεύτερο ταψί, αλλά τότε θα ψήσετε μόνο στον αέρα.
Τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 20-25' αναλόγως να τα δείτε να ροδίσουν. Μπορεί να χρειαστούν λίγα λεπτά παραπάνω αναλόγως το φούρνο.

Τip: Όταν κρυώσουν μπορείτε να λιώσετε 100γρ. λευκή κουβερτούρα ή μαύρη και να ρίξετε από πάνω τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου