Σελίδες

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Κέικ μπανάνα - σοκολάτα




Υλικά:

  • 500 γραμμάρια αλευρι που φουσκώνει
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού καφέ ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 2 μεγάλες μπανάνες


  • Εκτέλεση:


  • Χτυπάμε καλά στο μίξερ τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε μετά το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Βάζουμε και τα 250 γρ αλεύρι και χτυπούμε καλα.
  • Τελος προσθέτουμε τα αυγά και το υπόλοιπο αλεύρι.
  • Αλευρώνουμε τη φόρμά του κέικ και βάζουμε τη μιση ζυμη στη φορμα.
  • Αφού έχουμε κόψει τις μπανάνες μας σε ροδέλες τις τοποθετούμε προσεκτικά στη σειρά.
  • Σπανουμε και την μια πλάκα κουβερτούρας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε πάνω στις ροδέλες μπανάνας.
  • Χύνουμε απο πάνω την υπόλοιπη ζύμη και βάζουμε το κέικ σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς και το αφήνουμε 60 λεπτά!!!
  • Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρι και μόλις βγει το κέικ με ένα πινέλο καλύπτουμε όλο το κέικ με σοκολάτα!!! Θα γλειφετε και τα δαχτυλα σας!!

  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου