Υλικά:
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 βιτάμ
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 βανίλιες
- 1 μπέικιν
- 20 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
Για το γλάσο:
- 125 γρ. κουβερτούρα
- 4 κ.σ. άχνη
- 2 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 100 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση:
- Για το κέικ, χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες.
- Ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών το αλεύρι με το γάλα εναλλάξ.
- Αλευρώνουμε ελαφρά τα κάστανα και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά.
- Βάζουμε σε φόρμα και ψήνουμε στους 180 για περίπου 40 λεπτά.
- Για το γλάσο, λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε την άχνη, το γάλα, το κονιάκ και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε σταδιακά το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα λείο γυαλιστερό μείγμα.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και περιχύνουμε το κέικ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου