Σελίδες

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Πίτα με πατάτες και μανιτάρια



Υλικά:

  • 1300 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 500 γρ. μανιτάρια portobello κομμένα σε φέτες
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα (μαζί με ένα μέρος από τα φύλλα τους)
  • 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • τυρί παρμεζάνα τριμμένο
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι

  • Εκτέλεση:


  • Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για μισή ώρα και τις στραγγίζουμε. Τις λιώνουμε με το εργαλείο του πουρέ μαζί με 1 κουταλιά βούτυρο, 50 ml κρέμα γάλακτος, λίγο μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι.
  • Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνουμε τα μανιτάρια μαζί με τα κρεμμυδάκια. Τα ανακατεύουμε, τα αλατίζουμε (όχι πολύ) και τα ψήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  • Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα που ανοίγει 23 εκ. στρώνουμε τον πουρέ γύρω γύρω και τα μανιτάρια στο κέντρο.
  • Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε τα μανιτάρια.
  • Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια (όχι μόνο τα μανιτάρια) με τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 40 λεπτά.

  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου