Σελίδες

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

3 Παιδικά βιβλία για τον χειμώνα

Πλησιάζουν Χριστούγεννα! Ντύστε το σπίτι σας ζεστά, πάρτε τα παιδάκια σας αγκαλίτσα, και διαβάστε τους παιδικά βιβλία! 









1.  '' Πως να πιάσεις ένα αστέρι ''  του Oliver Jeffers.                     
  Μιλάει για ένα αγοράκι που ευχόταν να είχε ένα δικό του αστέρι. Ονειρευόταν πως θα ήταν η ζωή μαζί του, τα παιχνίδια που θα έπαιζαν, τους περίπατους που θα έκαναν..Αποφάσισε λοιπόν, ότι θα προσπαθούσε να πιάσει μόνος του ένα αστέρι, μόνο που έπρεπε πρώτα να καταστρώσει ένα σχέδιο. Και τελικά τα κατάφερε!!                                                                                                                                                                                                                         
2.  ''Μία αλεπουδίτσα, πονηριά σταλίτσα ''  της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου.


  Μιλάει όχι για μία, αλλά για δύο αλεπούδες, την μαμά και την κόρη, που μοιάζει σε όλα της μαμάς της εκτός από ένα: δεν έχει στάλα πονηριά! Πως να το παραδεχτεί, πως να το χωνέψει η μαμά αλεπού ότι η δική της κόρη δεν είναι παμπόνηρη; Αρχίζει τον αγώνα που καλά γνωρίζουν πολλοί γονείς: μαθήματα, σχολεία, καθηγητές, ιδιαίτερα, για να αποκτήσει πονηριά η κορούλα της, χωρίς να βλέπει ότι το παιδί κοντεύει να μαραζώσει από την κούραση και την πίεση. Ώσπου η δασκάλα κουκουβάγια της ανοίγει τα μάτια και τη βοηθάει να καταλάβει ότι δεν είναι απαραίτητη η πονηριά για να ζήσει κανείς ευτυχισμένος.


 3. '' Η νεράιδα μαγείρισσα '' της Λίνας Μουσιώνη.

 Αυτή η ιστορία είναι πολύ ρομαντική και μιλάει για άτακτες νεράιδες, μεγάλα δάση, και μαγικά μαντίλια. Η νεράιδα της Μουσιώνη είναι μία άτακτη μικρή, που δεν θέλει με τίποτα να ακολουθήσει τον δρόμο που ονειρεύονται οι μεγάλοι γι'αυτήν. Έτσι εκείνη αποφασίζει να εγκαταλείψει τη μοίρα της για χάρη της αγάπης, και γίνεται τελικά μαγείρισσα και μαγεύει τους αγαπημένους της και φυσικά τα παιδιά!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου