Σελίδες

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Πραλίνα Σοκολάτας

cover

Υλικά:
2 φλυτζ. φουντούκια χωρίς φλούδα
1 φλυτζ. ζάχαρη άχνη
½ φλυτζ. κακάο σε σκόνη
2 κ. σ. ηλιέλαιο
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1/8 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση:
1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Άπλωσε τα φουντούκια σε ταψί και ψήσ’ τα στο φούρνο για 12-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα και να βγάλουν όλα τα αρώματα τους.
2. Χτύπησε τα φουντούκια στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν μία πάστα.
3. Πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, το ηλιέλαιο, τη βανίλια και το αλάτι και χτύπησέ τα όλα μαζί για 1-2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Μετάφερε το μείγμα σε βάζο. Μπορείς να φυλάξεις την πραλίνα στο ψυγείο ή στο ντουλάπι μέχρι 1 μήνα.

misswebbie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου