Σελίδες

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Κρέμα Μπεσαμέλ


besamel


Υλικά
1 φλυτζ. βούτυρο
1 φλυτζ. αλεύρι
4 φλυτζ. ζεστό γάλα
2 αυγά
1 φλυτζ. τυρί τριμμένο
Αλάτι –πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
1. Βάζεις το βούτυρο σε κατσαρόλα, να κάψει.
2. Προσθέτεις το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι και προσέχοντας να μη σβολιάσει.
3. Ρίχνεις το γάλα σιγά- σιγά, χτυπώντας με το σύρμα.
4. Τέλος, ρίχνεις τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο, χωρίς να σταματήσεις ν’ ανακατεύεις.
5. Αφήνεις τη μπεσαμέλ να ψηθεί για περίπου δέκα λεπτά.
6. Προσθέτεις και το τυρί, πάντα ανακατεύοντας για να μη σβολιάσει.
Αν είναι σφιχτή, προσθέστε λίγο γάλα ακόμη.


misswebbie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου