Στριφογυριστά με τυρί και μπέικον
Υλικά:
1 κιλό φύλλο σφολιάτας
2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
2 φλιτζάνια παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζάνι μπέικον ψιλοκομμένο
1 ασπράδι αυγού
1/2 φλιτζάνι σουσάμι
λίγο αλεύρι
Εκτέλεση:
Βαζετε τα τυριά και το μπέικον σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε. Στρώνετε ένα φύλλο σφολιάτας σε αλευρομένη επιφάνεια και το ανοίγετε λίγο με τον πλάστη. Πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με το υλικό των τυριών. Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό και το κόβετε σε φέτες.
Στρώνετε σε ένα ταψί λαδόχαρτο, τοποθετείτε τις φέτες και συνεχίζετε μέ το δεύτερο φύλλο. Τις αλοίφετε με το ασπράδι αυγου και πασπαλίζετε μέ το σουσάμι.
Ψήνετε τα στριφογυριστά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου