Σελίδες

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Γλυκό κουταλιού μανταρίνι!

Το μανταρίνι, ο μικρός αυτός θησαυρός που μπορεί με την πρώτη ματιά να μην εντυπωσιάζει με το αμελητέο μέγεθός του, κυριαρχεί ανάμεσα στα φρούτα του χειμώνα.
Κι’αυτό, γιατί διαθέτει θρεπτικά συστατικά κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αλλά και βιταμίνες (Α και C), που θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε ιώσεις και λοιμώξεις. Το μανταρίνι είναι επίσης πολύτιμη πηγή υδατανθράκων, σίδηρου, καροτίνης και φωσφόρου.
Αποτελεί ιδανικό σνακ για το γραφείο, μοναδικό επιδόρπιο μετά το φαγητό, αλλά και μια εξαιρετική επιλογή βραδινής λιχουδιάς, καθώς καταπολεμά με τον καλύτερο και τον πιο φυσικό τρόπο την βασανιστική αϋπνία. Μπορούμε να το στίψουμε και να πιούμε το χυμό μου, ή να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού και να το προσφέρουμε ως κέρασμα στην οικογένεια και στους φίλους μας. Το Infokids.gr βρήκε για τις φίλες αναγνώστριες τη συνταγή και σας την παραθέτει για τη δοκιμάσετε και εσείς παρέα με τα παιδιά σας.
Υλικά:
  • 1 κιλό μανταρίνια χωρίς κουκούτσι
  • νερό για να τα βράσουμε
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 1 κιλό νερό

Εκτέλεση:
Τρίβετε ελαφρά τα μανταρίνια στον τρίφτη. Τα ξεπλένετε και τα σκουπίζετε. Τρυπάτε κάθε μανταρίνι κατά μήκος με ένα ξύλινο καλαμάκι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα μανταρίνια και αρκετό νερό. Βάζετε να βράσει και αφήνετε 5 λεπτά από τη στιγμή που το νερό αρχίζει να κοχλάζει. Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και βάζετε καθαρό νερό στην κατσαρόλα. Τη διαδικασία αυτή, την κάνετε 5 φορές. Στραγγίζετε τα μανταρίνια και τα απλώνετε σε πετσέτα για 2 ώρες να στεγνώσουν. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 1 κιλό νερό, προσθέτετε τη ζάχαρη και τα μανταρίνια. Τα βάζετε να βράσουν για 5 λεπτά από τη στιγμή που το νερό αρχίζει να κοχλάζει. Κλείνετε το μάτι της φωτιάς και αφήνετε την κατσαρόλα επάνω στο μάτι της κουζίνας, έως ότου το γλυκό κρυώσει εντελώς. Τοποθετείτε το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου