- 12 μεσαίες πατάτες
- 200 γραμμάρια τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
- 200 γραμμάρια ψιλοκομμένο ζαμπόν σε κυβάκια
- λουκανικάκια Φρανκφούρτης
- κολοκυθάκια σε φέτες
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις τυλίγετε σφιχτά σε αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στους 200°C για μία ώρα και στη συνέχεια τις τρυπάτε με ένα μαχαίρι μυτερό. Αν το μαχαίρι βρει αντίσταση, βάλτε εκ νέου τις πατάτες στο φούρνο και ψήστε για ακόμα 15-20 λεπτά. Ήρθε η στιγμή να ετοιμάσετε την γέμιση. Σε ένα μπολ ρίχνετε το τριμμένο τυρί και τα κυβάκια ζαμπόν, ανακατεύετε καλά και τα λιώνετε με ένα πιρούνι. Όταν ψηθούν οι πατάτες και ενώ ακόμα είναι ζεστές με ένα μαχαίρι πρέπει να τις χαράξετε (κατά μήκος και μέχρι την μέση της πατάτας). Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας πιέστε ελαφρά τις πατάτες να ανοίξουν. Τοποθετήστε ένα πιρούνι στο εσωτερικό της πατάτας και λιώστε ελαφρά την σάρκα της χωρίς να την αφαιρέσετε από το εσωτερικό της. Προσθέστε μια δόση από το μείγμα της γέμισης στο εσωτερικό της πατάτας. Η διακόσμηση είναι το στάδιο που πραγματικά θα κλέψει τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων. Με εύκολες κινήσεις οι γεμιστές πατάτες θα μεταμορφωθούν σε αυτοκίνητα και καραβάκια.
Τα κολοκυθάκια σε φέτες θα είναι οι ρόδες του αυτοκινήτου, τα λουκανικάκια Φρανκφούρτης θα είναι το φουγάρο του πλοίου ή η εξάτμιση του αυτοκινήτου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου